https://www.huisartsenpraktijkvoerendaal.nl/praktijkinformatie/wetenschappelijk-onderzoek
lettergrootte: A A A
 

2023082410374029202308241037407120230824103741942023082410374128

Medisch Centrum Dammerich werkt samen met de Universiteit Maastricht

 

Onze praktijk is één van de plaatsen van waaruit de Universiteit Maastricht onderzoek doet om de gezondheidszorg te verbeteren. De universiteit heeft veel aandacht voor het werk dat door huisartsen wordt gedaan. Om te zorgen dat patiënten zo goed mogelijk worden geholpen is en blijft veel onderzoek nodig.

De universiteit maakt voor onderzoek gebruik van gegevens die in de computer van de praktijk staan. Uw persoonlijke gegevens zoals uw naam, adres en telefoonnummer worden niet aan de universiteit doorgegeven. Voor onderzoek is het onbelangrijk of iemand met hoofdpijn b.v. Janssen of Pieterse heet. Wanneer u er bezwaar tegen heeft dat uw gegevens naar de universiteit gaan, moet u het ons even laten weten.

Voor onderzoek kan het belangrijk zijn te weten wat voor opleiding iemand heeft en hoe iemand woont. Vandaar dat daar soms naar gevraagd wordt, als u op het spreekuur komt. Als u op dergelijke vragen liever geen antwoord geeft, is er niemand die u daarop aankijkt.

Soms zijn er voor onderzoek meer gegevens nodig dan er in de computer staan. De onderzoeker van de universiteit vraagt dan of de huisartsen een brief willen sturen naar een aantal patiënten met de vraag of die patiënten mee willen doen aan een onderzoek.

Wanneer u er bezwaar tegen heeft dat uw ( anonieme ) medische gegevens naar de universiteit gaan, laat ons dat dan weten.

Het kan gebeuren dat u 2 of 3 keer achter elkaar wordt gevraagd om aan een onderzoek mee te doen. Zeg gerust nee als het u niet uitkomt, of als u geen zin heeft. Wanneer u nooit mee wilt doen, laat ons dit even weten dan zorgen wij dat u nooit gevraagd wordt.

De hele gang van zaken rond de gegevensverzameling staat in het RNFM reglement dat in de praktijk voor iedereen is in te zien.

Mocht u hierover of over een onderzoek nog vragen hebben, dan kunt u altijd terecht bij de huisarts of bij een van de assistentes.

https://www.huisartsgeneeskundemaastricht.nl/onderzoek/rnfm/

 

Met vriendelijke groet,

De huisartsen van Medisch Centrum Dammerich

Sitemap | Algemene Voorwaarden | Website door CM Specialist© Medisch Centrum Dammerich 2023