https://www.huisartsenpraktijkvoerendaal.nl/no-show-tarief
lettergrootte: A A A

Invoering no-show tarief

Het komt helaas steeds vaker voor dat patiënten zonder bericht niet op afspraken bij de huisarts, de praktijkondersteuner of de assistente verschijnen. Dit noemen wij een no-show. Met ingang van 01 augustus 2023 gaan wij daarom, op advies van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), een 'no-show' tarief invoeren.

Waarom een no-show tarief?

Steeds meer mensen willen een afspraak maken voor het spreekuur, maar ook steeds meer mensen komen zonder bericht niet opdagen. In de tijd die voor u gereserveerd stond had de huisarts, de praktijkondersteuner of de assistente ook iemand anders kunnen helpen. De praktijk wil de wachttijd voor een afspraak zo kort mogelijk houden. U wilt met uw medische klacht immers ook graag zo snel mogelijk geholpen worden. U kunt hieraan meewerken door uw afspraak bij verhindering op tijd telefonisch af te zeggen.

Kunt u niet op uw afspraak komen?

Meldt dit dan uiterlijk 12 uur van te voren (maandag t/m vrijdag) telefonisch bij de praktijk via nummer 045-5750282, keuze 3 (de assistente). De afspraak wordt dan uit onze agenda verwijderd en wij kunnen een andere patiënt helpen. Indien gewenst kunt u meteen een nieuwe afspraak plannen met de assistente. Dit geldt ook voor afspraken die u maakt via de website. Er wordt bij tijdige afzegging géén no-show tarief berekend.

In rekening brengen van een no-show tarief

Bij het niet tijdig afzeggen van een afspraak  zullen wij u na twee keer niet verschijnen een factuur in rekening brengen. Het no-show tarief is een schadevergoeding voor de kosten die de praktijk maakt voor het beschikbaar stellen van de ruimte en de medewerkers. De tarieven van het no-show tarief zijn €20 voor een enkel consult en €30 voor een dubbel consult van 30 minuten of langer. Hier vallen ook alle consulten bij de assistentes en praktijkondersteuners onder.

LET OP: uw zorgverzekeraar vergoedt de no-show factuur niet.

Sitemap | Algemene Voorwaarden | Website door CM Specialist© Medisch Centrum Dammerich 2024